HYPOTHEEK EN HUURVRIJ LEVEN? ZO DOE JE HET!

HYPOTHEEK EN HUURVRIJ LEVEN? ZO DOE JE HET!

Hi allemaal! Voor jonge mensen zoals ik is het lastig op de woningmarkt. En dat is een understatement. Laat ik even mijn persoonlijke situatie schetsen: 27 jaar, getrouwd en ik woon in een huurhuis in de vrije sector. Voor een sociale huurwoning is een wachtlijst van 10 jaar. Voor een hypotheek verdienen we te weinig. Er zit dan niks anders op dan zitten waar je zit. Of toch niet?

Ik heb lang gedacht aan vroeger. Toen het allemaal niet zo lastig was om een hypotheek te kunnen krijgen. En dat de lijst voor een sociale huurwoning maximaal 2 jaar was. Als je niet te kieskeurig was, kon je misschien al meteen onderdak krijgen. Maar ik ben nog redelijk jong. Een millennial in een tijdperk waar het tij 180 graden gekeerd is. Wat kun je dan het beste doen? Omdenken!

HYPOTHEEK EN HUURVRIJ LEVEN
Omdenken is precies wat de huiseigenaren in de Netflix serie ‘How to live Mortgage Free with Sarah Beeny’ doen. De meest onorthodoxe woningen komen aan bod waarbij er geen hypotheek of huur betaald hoeft te worden. Bij een enkele oplossing, een paar tientjes per maand voor bijvoorbeeld een vaarbewijs. De meest geniale woningen komen aan bod. Dit zijn enkele voorbeelden van deze (te) gekke woningen:

Een woonboot
Containerwoningen
Goedkope prefab woningen
Terrein ontwikkeling in samenwerking met de gemeente
Landbouwtrailers
Garages
Tinyhouses
Een omgebouwde bus