GELD BESPAREN MET DE ECO-STAND VAN JE WASMACHINE

GELD BESPAREN MET DE ECO-STAND VAN JE WASMACHINE

De wasmachine is een grote energieverbruiker in het huishouden. Daarom probeer ik zoveel mogelijk te besparen op het wassen. Dit doe ik voornamelijk door bewust om te gaan met mijn kleding én vaak op korte/lagere temperatuur te wassen. Ook maak ik gebruik van de eco-stand op mijn wasmachine.

Bijna iedere wasmachine heeft een eco-stand. Toch weten veel mensen niet precies wat het inhoudt en dat je met deze eco-stand geld kunt besparen. Vandaag gaan we even de feiten op een rijtje zetten en deel ik met jullie mijn was schema.

DE ECO-STAND VAN JE WASMACHINE
Deze stand is niet alleen gunstig voor jouw portemonnee, maar ook voor het milieu! Maar hoe werkt de eco-stand nou eigenlijk? In principe gaat het als volgt: De was duurt langer dan een normaal programma en wordt op een lagere temperatuur gewassen. Dus als er ‘Eco 60 graden’ op je wasmachine staat aangegeven, wast de machine eigenlijk niet op 60 graden, maar op een lagere temperatuur. Het programma wast echter wel zodanig, dat jouw was net zo schoon wordt alsof je het via een 60 graden programma hebt gewassen. De grootste energieslurper is namelijk het opwarmen van het water, en niet de duur van het programma.